Hooggevoeligheid

Psycholoog Nieuw-Vennep bij hooggevoeligheid

Begeleiding HSP

Ben je in de regio Nieuw-Vennep op zoek naar een therapeut of psycholoog voor hulp bij hooggevoeligheid?

Mijn naam is Alexander Verbree. Ik ben geregistreerd bij de VIT, RBCZ en HSPBN. Ik heb veel ervaring bij de behandeling van hoogsensitieve personen.

Ik heb de opleiding Leergang HSP-begeleider gedaan en ik ben gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Op deze pagina vertel ik iets meer over begeleiding bij hooggevoeligheid.

Hooggevoelig persoon

Een hooggevoelig persoon is iemand die gevoeliger is voor indrukken en subtieler nuances waarneemt dan gemiddeld. Een hooggevoelig persoon heeft meer moeite en daardoor ook meer tijd nodig om prikkels van buitenaf te verwerken.

Het is een karaktereigenschap waar kwaliteiten in zitten, bijvoorbeeld: eerder gevaren kunnen signaleren, kleine nuanceverschillen waarnemen en intenser genieten van kunst en muziek.

Er zitten ook valkuilen aan, bijvoorbeeld te hard werken, te zorgzaam zijn voor anderen en zichzelf daarbij vergeten, zich gemakkelijk overladen voelen door indrukken, te perfectionistsch zijn en bang zijn om fouten te maken.

Het zijn vooral deze valkuilen die maken dat een hooggevoelig persoon zijn eigenschap als last ervaart. Middels de leergang die ik aanbied leer je om deze eigenschap meer en meer als positieve eigenschap te ontwikkelen en de lasten die je ervaart te verminderen.

Hooggevoeligheid

Begeleiding hooggevoeligen (HSP)

Naast therapie bied ik de individuele leergang. Deze leergang is ontwikkeld door instituut Eszenzz. Deze leergang is erop gericht de kwaliteiten die de karaktereigenschap hoogsensitiviteit met zich meebrengt te vergroten.

In de leergang ligt de nadruk niet alleen op het therapeutisch vlak maar wordt een brug geslagen tussen therapie en spiritualiteit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zienswijzen uit de boeddhistische psychologie en de Advaita Vedanta. De leergang kan gezien worden als een startpunt: het biedt je een sleutel die rest van het leven kan worden toegepast , eigen gemaakt en worden verfijnd.

De leergang is erop gericht om de bewustwording van de eigen belevingswereld te vergroten. Hiertoe worden tools aangereikt die behulpzaam zijn om de hier-en-nu beleving te vergroten. Gedurende de leergang leer je om meer en meer bewust te worden van de manier waarop het met zintuiglijke prikkels omgaat. Verder leer je naar gedachten en emoties te kijken, zonder je erdoor te hoeven laten meeslepen.

Hiernaast biedt de leergang handreikingen met betrekking tot

✓ hoe je op een effectieve manier kunt communiceren;
✓ hoe kun je omgaan met je eigen grenzen;
✓ hoe kun je op een meer gevoelsmatige manier met planning omgaan.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Alexander Verbree
Geregistreerd bij VIT, RBCZ en HSPBN

Neem contact op


Psycholoog Nieuw-Vennep
Drs. Alexander Verbree is een ervaren therapeut en psycholoog. Hij is geregistreerd bij de VIT, RBCZ, EFT (relatietherapie), HSPBN en de SCAG.


Ervaringen van cliënten
Een prettige en praktische aanpak, waarbij je zelf mede vorm geeft aan de aanpak.
ACT Master Logo Alexander Verbree
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

psycholoog nieuwe-vennep Psycholoog Nieuw-Vennep
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-vit-rbcz
Top