Onzekerheid


Therapie bij onzekerheid en weinig zelfvertrouwen

Ben je in de regio Nieuw-Vennep op zoek naar een therapeut of psycholoog voor hulp bij onzekerheid?

Onzekerheid is niemand vreemd. Het is een eigenschap die bij iedereen aanwezig is. Bij sommigen is het gevoel van onzekerheid meer aanwezig dan bij anderen. Zodanig dat je voelt dat het je belemmert. Eigenlijk is het een gevoel dat je liever uit de weg gaat.

Grote kans dat wanneer ik je nu zou vragen hoe die onzekerheid nu precies voelt, dat je dat eigenlijk niet precies weet. Mensen zijn namelijk vaak geneigd om je veilige plek op te zoeken. Niets mis mee, maar wel als je voelt dat het je meer en meer belemmert. Het kan zelfs voorkomen dat de veilige plek die je ervaart steeds kleiner wordt.

Zeker als je dat zo ervaart, kan het soms niet anders dan dat je die ene drempel moet gaan nemen. Maar ja, hè, die onzekerheid! Vaak is er in je altijd iets dat je afremt. Het heeft goede bedoelingen, maar de manier waarop het je probeert te helpen werkt je eigenlijk alleen maar tegen. Veel gepieker en gedoe kan het gevolg zijn. Over piekeren las ik op social media laatst een grote wijsheid:

Piekeren is zoiets als jezelf een boze brief sturen en je daar achteraf vreselijk over opwinden.

Onzekerheid

Een eerste stap zetten

Dus als je iets met je onzekerheid wilt dan kun je nu je eerste stap zetten. Veelal is datgene wat je tegenhoudt iets ouds wat nu eigenlijk geen functie meer heeft. Vroeger beschermde het je maar je hebt het nu niet meer op deze manier nodig. Met het volwassen worden ben je gegroeid, dus je kunt het aan, ook als dingen eventueel mislukken of de mist ingaan.

In de therapie leer je dit steeds beter in te zien, waardoor uiteindelijk onzekerheid geen belemmering meer voor je vormt.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met een van ons op.

Je bent welkom bij een van ons.

Neem contact op


Aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top