Rouwverwerking

Rouwverwerking Nieuw-Vennep

Begeleiding bij rouwverwerking

Ben je in de regio Nieuw-Vennep op zoek naar een therapeut of psycholoog voor hulp bij verlies- en rouwverwerking?

Mijn naam is Alexander Verbree. Als gekwalificeerd therapeut ben ik geregistreerd bij de VIT en RBCZ. Ik heb veel ervaring bij rouwbegeleiding. Op deze pagina vertel ik iets meer over rouw- en verliesverwerking.

Rouw

Rouw heeft altijd te maken met het verwerken van een verlies. Vaak heeft dit verlies met het overlijden van een dierbare (bijvoorbeeld een partner, kind of goede vriend) te maken.

Eigenlijk kan je stellen dat alles waar je je aan gehecht hebt en wat wegvalt gevoelens van rouw teweeg brengt. Ook bijvoorbeeld het verlies van een baan kan gepaard gaan met rouw.

Kenmerkend voor rouw zijn immens verdriet, gevoel van leegte, pijn, of juist boosheid, rusteloosheid en gebrek aan concentratievermogen. Maar het kan ook zijn dat je juist helemaal niets voelt en je gevoel wegstopt om er niet door overmand te worden.

Rouwverwerking

Fases van rouwverwerking

Bij de verwerking van rouw doorloopt men verschillende fasen (deze fasen zijn opgesteld door de Zwitsers Amerikaanse psychiater Elisabeth Kübler-Ross):

    • Ontkenning: In deze fase bescherm je je door de waarheid af te wijzen. Dit gedrag geeft iemand de gelegenheid om de waarheid gedoseerd tot zich te laten komen. Aan het einde van deze fase gaat de persoon op zoek naar de feiten, de waarheid, de schuldige.
    • Protest of boosheid. In deze fase kun je veel boosheid ervaren. In deze fase wordt vaak naar een schuldige gezocht.
    • Onderhandelen of vechten: Je bemerkt dat boosheid niet werkt en gaat allerhande doelen stellen.
    • Depressieve gevoelens: in deze fase bemerk je dat protesteren en onderhandelen niet geholpen hebben. Je kunt de neiging voelen je terug te willen trekken.
  • Aanvaarding: Na verloop van tijd zie je in dat de waarheid niet te bestrijden is en accepteer je het verdriet.

Ik heb zelf mijn moeder verloren aan een ernstige ziekte en kan jou vanuit die ervaring en vanuit mijn werk als therapeut op persoonlijke en deskundige wijze begeleiden in het verwerken van je verlies.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Alexander Verbree

Neem contact op


Psycholoog Nieuw-Vennep
Drs. Alexander Verbree is een ervaren therapeut en psycholoog. Hij is geregistreerd bij de VIT, RBCZ, EFT (relatietherapie), HSPBN en de SCAG.


Ervaringen van cliënten
Een prettige en praktische aanpak, waarbij je zelf mede vorm geeft aan de aanpak.
ACT Master Logo Alexander Verbree
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

psycholoog nieuwe-vennep Psycholoog Nieuw-Vennep
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-vit-rbcz
Top