Stress en burnout

Psycholoog Nieuw-Vennep bij stress en burnout

Stress, overspannen, burnout

Ben je in de regio Nieuw-Vennep op zoek naar een therapeut of psycholoog voor hulp bij stress en/of burnout?

Mijn naam is Alexander Verbree. Als gekwalificeerd therapeut ben ik geregistreerd bij de VIT en RBCZ. Ik heb veel ervaring bij de behandeling van stress en burnout. Op deze pagina vertel ik iets meer over therapie bij stress, overspanning en burnout.

Therapie bij stress

Met stress op zich is niet veel mis. Als je te lange tijd te maken hebt met stress kan het wel nadelige gevolgen hebben. Dit kun je onder meer merken aan gebrekkige nachtrust, prikkelbaarheid of verminderde concentratie.

Als je lange tijd te maken hebt met stress kan dat uiteindelijk leiden tot verschijnselen die in de buurt komen van een burn-out. Je voelt je fysiek, emotioneel en mentaal uitgeput. Het is belangrijk om iets met dergelijke signalen te doen. Ik help je graag om dergelijke problemen aan te pakken.

Door ondermeer samen met jou te onderzoeken hoe jij met stressvolle situaties omgaat help ik je op weg om spanning en stress beter te kunnen hanteren. In welke situaties reageer je bijvoorbeeld adequaat op stress en in welke situaties niet?

Stress

Therapie bij burnout

Misschien blijf je in omstandigheden zitten die eigenlijk niet goed voor je zijn. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld omdat je denkt dat er geen mogelijkheid is om de omstandigheden te veranderen, of omdat je jezelf door bepaalde overtuigingen in ongezonde omstandigheden laat zitten.

Eigenlijk komt burnout er vaak op neer dat je gedurende een lange tijd signalen vanuit je lichaam en omgeving hebt genegeerd. Ik kan je ermee helpen om meer alert te worden van deze signalen maar ook en vooral om te kijken hoe je jezelf hierin vastzet. Het komt namelijk maar weinig voor dat iemand echt letterlijk ergens wordt vastgezet of vastgehouden. Met andere woorden: wat in jou heeft ertoe geleid dat je in deze situatie terecht bent gekomen?

Het is een cliché, maar daarmee is niet minder waar: iedereen is verschillend. Daarom heb ik geen standaard behandelplan om je burnoutklachten aan te pakken. Ik zal steeds met je afstemmen wat voor jou in deze fase het meest van belang is om aan te pakken.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Alexander Verbree

Neem contact op


Psycholoog Nieuw-Vennep
Drs. Alexander Verbree is een ervaren therapeut en psycholoog. Hij is geregistreerd bij de VIT, RBCZ, EFT (relatietherapie), HSPBN en de SCAG.


Ervaringen van cliënten
Een prettige en praktische aanpak, waarbij je zelf mede vorm geeft aan de aanpak.
ACT Master Logo Alexander Verbree
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

psycholoog nieuwe-vennep Psycholoog Nieuw-Vennep
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-vit-rbcz
Top