Stress en burnout


Stress, overspannen, burnout

Ben je in de regio Nieuw-Vennep op zoek naar een therapeut of psycholoog voor hulp bij stress en/of burnout?

Met stress op zich is niet veel mis. Als je te lange tijd te maken hebt met stress kan het wel nadelige gevolgen hebben. Dit kun je onder meer merken aan gebrekkige nachtrust, prikkelbaarheid of verminderde concentratie.

Als je lange tijd te maken hebt met stress kan dat uiteindelijk leiden tot verschijnselen die in de buurt komen van een burn-out. Je voelt je fysiek, emotioneel en mentaal uitgeput. Het is belangrijk om iets met dergelijke signalen te doen. Ik help je graag om dergelijke problemen aan te pakken.

Door ondermeer samen met jou te onderzoeken hoe jij met stressvolle situaties omgaat help ik je op weg om spanning en stress beter te kunnen hanteren. In welke situaties reageer je bijvoorbeeld adequaat op stress en in welke situaties niet?

Stress

Therapie bij burnout

Misschien blijf je in omstandigheden zitten die eigenlijk niet goed voor je zijn. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld omdat je denkt dat er geen mogelijkheid is om de omstandigheden te veranderen, of omdat je jezelf door bepaalde overtuigingen in ongezonde omstandigheden laat zitten.

Eigenlijk komt burnout er vaak op neer dat je gedurende een lange tijd signalen vanuit je lichaam en omgeving hebt genegeerd. Ik kan je ermee helpen om meer alert te worden van deze signalen maar ook en vooral om te kijken hoe je jezelf hierin vastzet. Het komt namelijk maar weinig voor dat iemand echt letterlijk ergens wordt vastgezet of vastgehouden. Met andere woorden: wat in jou heeft ertoe geleid dat je in deze situatie terecht bent gekomen?

Het is een cliché, maar daarmee is niet minder waar: iedereen is verschillend. Daarom heb ik geen standaard behandelplan om je burnoutklachten aan te pakken. Ik zal steeds met je afstemmen wat voor jou in deze fase het meest van belang is om aan te pakken.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met een van ons op.

Je bent welkom bij een van ons.

Neem contact op


Aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top